Iz VW grupe tvrde - Ducati nije na prodaju

Više slika

Više slika

Nedavne priče o tome da Volkswagen prodaje Ducati, u svom pokušaju da reorganizuje strukturu kompanije i buduće strateške planove, padaju u vodu nakon što su njeni zvaničnici odbacili takve tvrdnje.

Bilo je reči da će grupacija otpočeti sa ubrzanim razvojem električnih vozila, dok će istovremeno morati da se oslobodi više od 40 modela svojih automobila, kako bi napravili mesta novim, potpuno električnim četvorotočkašima, kao i da će se Volksvagen otarasiti svih nebazičnih i potrošnih aspekata, koji nisu doneli profit nemačkoj kompaniji, o čemu se govorkalo čak i pre nego što se dogodio pogubni skandal sa emisijama štetnih gasova.

Ove glasine su smestile Ducati direktno na liniju vatre, posebno zato što je kupovina ovog proizvođača motora, od strane Volkswagena 2012.godine, viđena kao obično prikupljanje trofeja, što su najglasnije tvrdili stručni analitičari, koji su temeljno tumačili mali uticaj brenda Ducati na firmu poreklom iz Volfsburga.

Ta zabrinutost se, isto kao i sve ostale glasine, potvrdila kao potpuno neosnovana, pošto je Ducati izašao iz 2015. sa najboljim rezultatom ikada i prodajom od 54.800 komada motocikala, što predstavlja porast od 24% u poređenju sa 2014.godinom, i ukupnom razlikom od 9.683 prodatih motora više.

Rupert Stadler, izvršni direktor ogranka Audi, je zvanično potvrdio za svetske medije, da Volkswagen definitivno ne planira da se rastane sa brendom Ducati, uprkos svim poslednjim spekulacijama, jasno naglasivši novinarima da "Ducati nije na prodaju".

Šta više, Volkswagen u ovoj fazi neće prodavati ni jedan deo svog konglomerata brendova, uključujući kompanije kao što su Man, Scania i sve ostale prateće poslove, kao i njihove ključne komponente proizvodnje prateće opreme i  brodskih motora.

Uz sve ove informacije i dezinformacije, nameće se logično mišljenje da ova priča predstavlja čist slučaj industrijske sabotaže, ili je jednostavno reč o ozbiljnim propustima nemačke kompanije. Dok se sve to ne razjasni, nama samo ostaje da budemo strpljivi i sačekamo dalji razvoj događaja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group