Iz Japana stiže novi terenac Nissan Rogue Sport

Više slika

Više slika

Dok ostatak sveta poseduje Qashqai, Amerikanci će uskoro dobiti Nissan Rogue Sport 2017. kako bi njihovi zahtevi za manjim verzijama stadndardnih Rogue modela u postavci kompanije Nissan bili zadovoljeni.

Japanski proizvođač automobila je u ponedeljak objavio da će njihov novi model Rogue Sport početi sa prodajom 11. maja, sa početnom cenom od 22.380 dolara za bazni S model sa prednjom vučom, dok su u cenu uključeni i troškovi transporta od 960 $. Bolje opremljeni SV model počinje od 23.000 $, a vrhunski model u liniji SL ide i do 27.030 $. Pogon na svim točkovima sva tri modela, košta dodatnih 1.350 dolara.

Najjeftiniji model Nissan Rogue S dolazi sa cenom od 24.760 $, tako da Rogue Sport dobija srazmerne preseke cene za razliku od njegovog blizanca. Ali je on takođe, presečen i na druge načine. Umesto četvorocilindričnog motora zapremine 2,5 litara iz modela Rouge, Sport poseduje dvolitarsku jedinicu koja proizvodi 144 ks i matirana je na CVT transmisiju. Novi model je prililčno uži, ali je i gotovo celu stopu kraći u dužini karoserije, dok mu je međuosovinsko rastojanje kraće za 2,3 inča.

Pored svega, iz kompanije Nissan tvrde da i dalje postoji obilje prtljažnog prostora, čak i sa podignutim zadnjim sedištima, a sa spuštenim postaje pravi rival modelu Honda HR-V. Baš kao i njegov veći brat model Rouge, Rouge Sport će biti dostupan sa veoma komfornim karakteristikama kao što su satelitska navigacija i monitori koji pružaju pogled od 360 stepeni, kao i sistemi adaptivne kontrole krstarenja, asistencije pri održavanju linije i ostale sigurnosne karakteristike.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group