Icona Vulcano

Kompanija Icona predstavila je svoj novi superautomobil, koji je u potpounosti napravljen od titanijuma...


Novi automobil nosi naziv Vulcano Titanium i ima za cilj da bude neverovatno atraktivan, brz i pre svega otporan, siguran i čvrst automobil. Pošto je napravljen od titanijuma, ovaj automobil je neverovatno izdržljiv i otporan je na jake udarce. Pored titanijuma, za izgradnju su korišćene različite mešavine metala, kao i super lake mešavine karbonskih vlakana. Težina automobial iznosi 1.6 tona.

Pre nego što pomenemo performanse i tehničke podatke, moramo vam skrenuti pažnju na dizajn ovog automobila. Ovaj automobil sadrži sve elemetne pravog superautomobila. Sportski izgled sa niskim težištem, izlomljene linije koje naglašavaju njegovu snagu i aerodinamika koja mu omogućava velike brzne.

Vulcano zaista odaje snažan utisak. Enterijer je takođe vrlo interesantan i ima futuristički dizajn. I ovde su linije vrlo naglašene i pokazuju snagu i brzinu Vulcano automobila. Kabina je opremljena sa najnovijim navigacionim sistemima i LED tehnologijom pa je boravak u ovom automobilu zaista neverovatan.

Što se tiče performansi i tehničkih specifikacija, ovaj automobil je pravi „dominator“u ovom polju. Vulcano Titanium pokreće masivni 6.2 litarski LS9 V8 motor koji je pozajmljen od Korvete ZR1. Ovaj automobil razvija snagu od 670 konjsih snaga, ali kreatori iz Icone kažu da će ovaj model automobila imati mogućnost povećavanje snage na 1000 konjskih snaga.

Vulcano TItanium bzinu od 0 do 100Km/h postiže za 2.8 sekundi, a brzinu od 0 do 200km/h za munjevitih 8.8 sekundi. Maksimalna brzina ovog automobila iznosi neverovatnih 355 Km/h.

Informacije o proizvodnji i ceni još uvek nisu dostupne, ali se nadamo da će kompanija Icona ozibljno razmisliti da ovakav automobil pusti u masovnu proizvodnju.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group