Hyundai predstavio novi i10

Hyundai je najavio novu generaciju modela i10 koja će premijerno biti predstavljena ove jeseni na frankfurtskom auto salonu... 



Što se dizajna tiče radi se prvenstveno o evoluciji dosadašnjeg stylinga, ali novi model deluje ozbiljnije, a dodatnu zrelost prati rast dimenzije i veća ponuda prostora u unutrašnjosti za koju u Hyundaiju tvrde da će biti najbolja u klasi.

U poređenju sa svojim prethodnikom novi i10 će biti 80 mm duži, 65 mm širi i 50 mm niži, a međuosovinski razmak je duži za 5 mm. Zapremina prtljažnika je narasla za 10% i sada iznosi 252 l.

Standardna oprema će biti bogatija, a za sada nema podataka o motorima, ali najverovatnije će je činiti 3-cilindrični 1,0 i 4-cilindrični 1,25 benzinski motori, a postoji mogućnost ugradnje i 1,1 3-cilidnričnog dieselaša.

Proizvodnja novog i10 će započeti tokom narednog meseca u Hyundaijevim pogonima u Izmitu, u Turskoj, dok će prodaja početi nedugo zatim.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group