Hyundai Creta

Nakon nekoliko pojavljivanja na privatnim događajima, Hyundai je zvanično predstavio novi model Creta, koji je novi sub kompakt SUV model za Indiju, a kreće u prodaju 21. jula..

 

Stil automobila je preuzet iz Hyundaievog Fluidic Sculpture 2.0 teme,  što nije nikakvo iznenađenje, pošto smo već videli SUV u Kini koji se prodaje pod imenom ix25, od prošle godine. 

Ime novog automobila dolazi od grčkog ostrva Krit i koristiće se na svim tržištima, ali na kojim, Koreanci u ovom trenutku još uvek nisu otkrili, niti ima naznaka. 

U indiji, prvi model u SUV kompakt kategoriji će doći sa izborom tri motora, od kojih je jedan 1.6 sa 121ks benzinac, a tu je i par dizela 1.4 sa 126ks i 1.6. Svi motori kao standard imaju šestostepeni manuelni menjač, dok 1.6 dizel dolazi sa opcionim automatikom.

U zavisnosti od opreme, Creta će dolaziti sa 17inčnim felnama, LED dnevnim svetlima, infotainment sistemom i navigacijom sa ekranom osetljivim na dodir, 6 airbagova, kamerom za parkiranje i kožnim detaljima.

Neki od rivala ovom modelu u Indiji su Ford Ecosport, Renault Duster i Nissan Terrano .

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group