Honda Freed za sedmoro putnika

Više slika

Više slika

Kompanija Honda je na pravi način upotrebila platformu modela Jazz i stvorila minijaturni kombi Freed, u koji može da stane sedmoro ljudi.

Zanemarimo to što se na određenim tržištima prodavao kao Fit, model Jazz je dobio osveženja u vidu  CR-Z hibrida, Shuttle kombija, HR-V/Vezel krosovera i vozila koje imate priliku sada da vidite.

Ovaj novi proizvod brenda Honda se zove Freed i deri istu šasiju sa modelom Jazz, ali nam dolazi u formi mini kombija. Ovo ime je prvi put predstavljeno 2008. godine kada je zamelilo seriju Mobilio. Sada model Freed ulazi u svoju drugu generaciju, sveobuhvatno modernizovan i prilagođen za 2016. godinu.

Veličinom sličan modelu Ford C-Max, Freed je takođe dostupan u dve varijante i može primiti do sedam putnika, koji mogu biti smešteni na njegova tri reda sedišta (u Freed+ verziji). Ovaj automobil dolazi u konvencijalnoj ili hibridnoj formi, sa oba pokretačka sklopa centrirana oko četvorocilindričnog 1,5 l motora, prećenog CVT automatskim ili menjačem sa duplim kvačilom, koji pogon šalju na prednju osovinu ili sva četiri točka.

Honda je takođe ponudila i varijantu specijalno prilagođenu hendikepiranim ljudima, dodajući time veliki opseg izbora kreiran u prilično malom vremenskom intervalu. Cene u Japanu variraju u zavisnosti od modela i opreme koja sa njim dolazi i kreću se od 18 do 27.000 $.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group