Honda Civic Type R glavom i bradom

Više slika

Više slika

Samo nekoliko dana pre samog početka nedavno završenog sajma automobila u Ženevi, pojavile su se dve fotografije finalnog proizvodnog modela Honda Civic Type R.

Dve fotografije su premijerno prikazivale prednji i zadnji delo novog modela japanskog proizvođača, koji je oduševio sve svojim identičnim izgledom koncepta koji je krasio sve događaje gotovo godinu dana unazad, uz nekoliko neznatnih promena koje su usledile potom.

Ove razlike su nastale u vidu eksterijernih finiša, jer je automobil ipak ugledao svetlost dana u standardnoj beloj boji, umesto polirano čeličnoj šemi koja je krasila njegovog prototipa. Vredi se još podsetiti da su određeni karbonski delovi spojlera zamenjeni plastikom, ali u to niko nije bio potpuno siguran zbog niske rezolucije fotografija koje su tada objavljene.

U svakom slučaju, novi automobil definitivno izgleda kao da je došao iz filma Fast & Furious, od spojlera i haube, preko linije krila do masivnog repnog krila i trostrukih izduvnih grana.

Kompanija Honda je potrvdila da će u skorijoj budućnosti izaći nova verzija dvolitarskog VTEC turbo četvorocilindraša koji proizvodi 305 ks u trenutnom modelu, ali će ipak za sada zadržati tehničke detalje u svom krugu. Kako je stidljivo najavljeno, nova jedinica će najverovatnije dobiti nešto dodatne snage, ali će i dalje zadržati svoj pogon na prednjoj osovini.

U tehničkom smislu, Type R dolazi kao automatski naslednik proslavljene serije Civic, a najnoviji automobil je dizajniran u formi startnog programa, za koji se tvrdi da poseduje velike prednosti svoje vozačke dinamike.

Serijska proizvodnja Civic Type R modela počinje ovog leta, u britanskoj fabrici kompanije Honda u Svindonu, dok će ovaj kompakt dobiti distribuciju širom evropskog i svetkog tržišta, uključujući japansko i američko, što će ujedno biti prvi put da je zvanična marka Type-R prodata u Americi pod istim imenom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group