Honda Civic Si dolazi u sedan i kupe varijati

Više slika

Više slika

Japanska kompanija Honda je konačno objavila postojanje svog Civic Si modela u kupe i sedan varijantama karoserije, pruživši nam potpuni uvid u detalje svoje sportske varijante sa 205 ks...

Prvi Si model napajan turbinskim pogonom pozicinioniran je odmah ispod dolazećeg Type R automobila o kome smo ranije govorili, ciljajući ka entuzijastima koji koriste vozila kompanije Honda za svakodnevne potrebe.

Snaga dolazi iz benziskog motora sa turbo punjenjem, zapreminom od 1,5 litara i direktnim ubrizgavanjem, koji može da proizvede 205 ks i 260 Nm opbrtnog momenta na vrhuncu motornih rotacija. Obe varijante modela dolaze sa manualnim menjačima kao standardom.

Imajuči u vidu turbinski napajani pokretački sklop, Honda izjavljuje kako će novi Civic Si sada obezbediti veoma uzbudljivo vozačko iskustvo, sa mnogo nižim krajevima i obiljem obrtnog momenta dostupnog između ostalog, dok će ukupan obrtni momenat na vrhuncu rotacija motora biti prebačen za 70% na zadnju osovinu.

Novi model Civic Si takođe je viši nego njegov prethodnik i sadrži daleko jaču šasiju koja je preuzeta sa manjih modela, kako bi što bolje iskoristila performanse koje automobil može da ponudi. Ovi dodaci predstavljaju adaptivne elektronske sisteme upravljanja, sportsko vešanje sa adaptivnim branicima, diferencijal ograničenog proklizavanja, prednje kočnice od 12.3 inča i komplet 235/40 R18 guma, dok japanski proizvođač nudi i lepljivije gume kao opciju.

Sportsko vešanje takođe sadrži čvršće amortizere, kao i jače šipke stabilizatora (+ 30% napred +60% nazad), daleko snažnije prednje i zadnje koševe i prednje silen blokove koji dolaze direktno sa modela Type R. Novi model dolazi sa dva moda vožnje, normalnim i sportskim, koja su kasnije prilagođena vešanju, pogonu i upravljačkom sklopu kako bi postalo direktnije i pružilo osećaj sportskih reakcija.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group