Hennessey Venom GT finalno izdanje

Više slika

Više slika

Kako bi obeležili ovu priliku, kompanija iz Hjustona, Hennessey Venom, kreirala je poslednji, komemorativni model nazvan The Final Edition...

Ovaj poslednji model poseduje glečerno plavu boju karoserije sa belim trkačkim trakama. Međutim, osim eksternih detalja, automobil ostaje u fabričkom stanju. On poseduje istih 1.451 ks, koje stižu iz V8 motora koji ga je lansirao u Ginisovu knjigu rekorda i na trenuntu listu penzionisanih legendi kompanije Bugatti.

Ovaj francuski brend ističe da je njegov jedini rekord nastao iz dva kruga i da je prednost nastala kada je model Venom imao samo jedan prolaz. Uz sve ovo, svega 30 jedinica ovog modela je napravljeno ikada, ili je bilo u planu proizvodnje.

Hennessey se za uzvrat ispostavio kao jedan od modela koji je ograničen po pitanju brzine i uklonjen sa sledećeg pokušaja obaranja rekorda, mada je maksimalna brzina Super Sport verzije iznosila 415 km/h. Kao rezultat, rekord je nakratko suspendovan, ali je gospodin Ginis odlučio u korist brenda Bugatti.

I zaista, u javnoj izjavi na sajtu kompanije stoji da je Super Sprot ispunio striktne potrebe Ginisovog svetskog rekorda i postavio je novi svetski rekord u brzini za ulične automoobile koja iznosi 431.072 km/h. Uprkos brojnim pokušajima da se Super Sport ukloni sa trona i da mu se oduzme titula najbržeg proizvodnog superautomobila on ostaje nepobeđen do dana današnjeg.

Model Hennessey se poslednji smejao i onda kada je njegov tim pobedio Spyder otvorenog krova u vojno-mornaričkoj bazi Limor u Kaliforniji, jer je dao sve od sebe da upiše novi rekord u knjigu svetskih najbržih modela otvorenog vrha, dok je na kraju završio brži čak i od Grand Sport Vitesse kabrioleta kompanije Bugatti. Naravno, brend i danas može tvrditi da je njegov kabrio najbrži svetski proizvodni automobil otvorenog krova koji je izgrađen u 150 primeraka, praćenih serijom Hennessey 6 modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group