Golf sa hibridnim pogonom stiže do kraja 2014.?

Prema najnovijim informacijama, Volkswagen će u 2014. kupcima ponuditi Plug-in Hybrid verziju modela Golf,  tehnologija će biti preuzeta od modela Audi A3 e-tron, a automobil će se prodavati pod imenom Golf GTE.

Najveći svetski proizvođači pokušavaju na razne načine da smanje prosečnu emisiju CO2 i potrošnju goriva kod svojih modela. Volkswagen to već radi koristeći BlueMotion tehnologiju i uvođenjem modela na električni pogon.

VW grupa već raspolaže potrebnom tehnologijom u modelu Audiju A3 e-tron, pa, kako piše Autocar, treba očekivati da hibridni pogon bude preuzet upravo iz ovog automobila. U tom slučaju, Golf GTE dobijaće pogon od 1.4 litarskog TFSI motora uparenog sa elektromotorom koji se napaja strujom iz litijum-jonskih baterija od 8,8 kWh.

Snaga će se prenositi na točkove putem šestobrzinskog automatskog e-S tronic menjača sa duplim kvačilom. Benzinac će imati 150 KS (110 kW), a elektromotor 102 KS (74 kW), što bi Golfu GTE donosilo ukupnu snagu od 204 KS (150 kW) i 350 Nm obrtnog momenta. 


A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group