Golf R Evo stiže u Peking?

Prema poslednjim saznanjima Volkswagen će na auto salonu u Pekingu predstaviti novu koncept verziju Golfa pod nazivom R Evo, a navodno će se raditi o automobilu kojem će pojedini delovi karoserije biti izrađeni od karbonskih vlakana i pokretaće ga znatno jači motor...


Golf R EVO



Prvenstveno, naglasak će biti na smanjenju mase automobila, a pored krova i još nekih delova karoserije od karbonskih vlakana, očekuju se lakši točkovi i tzv. roll-cage umesto zadnjih sedišta i sl. Drugim rečima, masa će mu biti manja od 1.400 kg, što će ga učiniti uporedivim sa modelom GTI koji ima pogon samo na prednje točkove. Golf R ima Haldexov 4Motion sistem pogona na sva četiri točka.

Insajderi javljaju i da će ga pokretati 2,0 4-cilindrični turbobenzinski motor snage nešto oko 370 KS i najvećeg obtnog momenta oko 450 Nm. Uz osetno veću snagu performanse će profitirati i spomenutim smanjenjem mase automobila. Za sada nema službenih informacija, ali očekuje se da će ovaj model do 100 km/h ubrzavati za dosta manje od 5 sekundi. 

 

Golf R EVO



Više o mogućnosti eventualne komercijalizacije ovog koncepta bi trebali da saznamo uskoro, odnosno na samom auto salonu u Pekingu.

 O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group