GMC verovatno vraća svoj model Jimmy


Kako bi mogao da ide u korak sa modelom Wrangler kompanije Jeep, GMC će verovatno morati da vrati u proizvodnju svoj model Jimmy.

Automobili koji zasluže status popularnog i kultnog klasika, obično jesu oni što srećnom proizvođaču automobila garantuju monopol na tržištu u godinama koje dolaze. Međutim, nevolje počinju kada konkurentska firma odluči da predstavi svoj odgovor, koji uglavnom prekida pomamu nastalu oko njegove prodaje. Chevrolet je izbacio svoj Camaro kako bi se takmičio sa modelom Ford Mustang, što je samo jedan od primera, dok sada stižu izveštaji da General Motors dobija novog rivala u vidu modela Wrangler.

Popularni terenac FCA grupe svoje postojanje duguje automobilskom ratnom heroju, koji se dobro prodavao uprkos konstantnim žalbama o kvalitetu, nakon čega je GM odvojio dosta vremena da bi pravilno razmislio o tome na koji način može da model Wrangler učini mnogo boljim i možda to konačno uradi tako što će mu podariti konkurenta kome će okačiti GMC oznake.

Terenac srednje veličine će sadržati telo na ramu šasije i posedovaće istu platformu kao Chevrolet Colorado i GMC Canyon. Isto kao i Wrangler, kamionet će biti plasiran kao terenska mašina spremna za polazak i umnogome će pomoći svojoj podružnici GM prilikom ciljanog pronalaženja njene tržišne grupe. Jer u slučaju da GMC izgradi Wrangler borca, kompanija će konačno posedovati samostalni model, umesto da se oslanja na liniju načinjenu od unapređenih i preimenovanih Chevy kamiona.

Osim toga, ako GMC napravi ovaj kamion, time otvara novo poglavlje rata u velikom stablu američkih proizvođača automobila. Velika većina autoentuzijasta prepoznaje rat superautomobila i bitku pikap kamioneta, ali ako GMC pusti svog terenca u divljinu, nakon što se glasine o ponovnom rođenju modela Ford Bronko ispostave kao tačne, onda će to ponovo postati opšta bitka između tri strane, kompanija GM, Ford i FCA grupacije.

Najveći problem za GMC može predstavljati pronalaženje puta kojim će privući mušterije novom automobilu, koji definitivno ne poseduje kredibilitet vojnog veterana. Najveća nada kompanije GM predstavljla izgradnja terenca sa dvoje vrata i vaskrsavanje Chevy Blazer/GMC Jimmy serije, kako bi svojim kupcima dali kontekst onoga u šta se upuštaju. Bilo šta od ovoga se ne može očekivati na drumu pre 2020. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group