Gemballa Mirage GT

Porsche Carrera GT je jedan od najpoznatijih automobila svih vremena, pa nije čudo što je samo par kompanija pokušalo da ga dodatno unapredi...

 

Od tih par koje su pokušale, sigurno najpoznatiji je pokušaj kompanije Gemballa i njihov model Mirage GT. Ograničen je bio na 25 primeraka, a proizvodnja je pre nekog vremena završena i sada je jedan prelepi crveni primerak u ponudi. 

Ovaj primerak Gemballa Mirage GTa je trenutno u ponudi Exotic Cars Dubai, a cena za sada nije objavljena, možete da budete sigurni da je cena daleko viša od 448 000 dolara koliko košta originalni Carrera GT. 

Nije poznato koji je ovo Mirage GT po redu, ali se zna da je u pitanju 2005 Carrera GT i da je dostavljen u Gemballu na doradu od strane vlasnika. Ovo je jedan od najlepših primeraka zahvaljujući boji, žutim kočnicama i prelepim felnama koje su u kontrastu. Eksterijer je obogaćen sa više karbonskih delova, kao što je zadnji difuzor i aktivno zadnje krilo. 

U kabini, crvena alcantara koža je na sedištima, centralnoj konzoli, panelima na vratima, delovima kontrolne table i volana. 

Pored vizuelnih modifikacija, Mirage GT paket takođe povećava snagu iz V10 motora na 670ks, sa standardnih 558ks. 

Gemballa je prethodno potvrdila da se okreću modelu Porsche 918 Spyder, tako da bi moglo da se desi da je ovo poslednji Mirage GT koji je ponuđen na prodaju. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group