Ford Transit dobija osvežen izgled

Više slika

Više slika

Zajedno sa predstavljanjem najnovije verzije Tourneo Custom, Ford je objavio prve informacije o svojoj kombi verziji, novom Transit Custom modelu.

Eksterijerna poboljšanja identična su onim koje smo prvi put videli na Tourneo Custom seriji, što uključuje novi prednji i zadnji deo i dizajn sa ekskluzivnom trokrakom mrežom hladnjaka na modelima Transit Custom. Novi farovi sada mogu biti upareni sa LED DRL i Xenon svetlima u kombijima sa vrha opsega.

Ove promene dolaze linearno sa poslednjim putničkim automobilom kompanije Ford, ali najveće poboljšanje definitivno predstavlja putnička kabina koja je potpuno nova. Poslednja filozofija kompanije po pitanju enterijera, započeta je sa modelom Fiesta, a primenjena je na kontrolnoj tabli i plutajućim ekranima osetljivim na dodir informativno zabavnog sistema, ali to naravno, nije sve.

Ford tvrdi da novi dizajn enterijera sada nudi 25 litara više prostora za noge i to samo na prednjem delu, dok se tri otvorena dela nalaze na njenoj gornjoj površini. Korišćeni materijali opisani su kao atraktivni i veoma izdržljivi, što se mora očekivati od komercijalnog vozila teškog jednu tonu, dok kompletno redizajnirani paneli vrata dodaju više opcija za odlaganje stvari i nove rukohvate.

Novi Ford Transit Custom nastaviće upotrebu vrhunskog EcoBlue motora kompanije, koji dolazi u verzijama sa 105, 130 i 170 ks, koji popravlja efikasnost potrošnje goriva za 13% i obrtog momenta na nižim nivoima rotacija motora za 20%.

Najštedljiviju opciju opsega predstavlja najnoviji Econetic motor, koji stvara svega 148gr/km ugljen-monoksida i u proseku troši 5,7l na 100 km. Unikatno kalibrirana dizel jedinica sa 105 ks poseduje stop – start funkciju, komplet guma niske rezistencije, kontrolu ubrzanja kompanije Ford i maksimalnu brzinu limitiranu na 100 km/h, opet radi bolje efikasnosti.

N.Đ. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group