Ford Fiesta započinje sa proizvodnjom u Evropi

Više slika

Više slika

Proizvodnja novog Ford Fiesta modela počinje u fabrici kompanije smeštenoj u Nemačkoj...

Ford je investirao 293 miliona evra u svoj novi proizvodni proces i fabriku koja će graditi njihov novi model, dok njegovi zvaničnici tvrde da će novi model Fiesta silaziti sa pokretne trake svakih 68 sekundi.

Evropski najprodavaniji automobil demonstrira poslednju proizvodnu taktiku kompanije Ford, sa novim modelom Fiesta koji je dostupan u četiri verzije: sporstskom ST - Line, sofisticiranom Viglnale i Titanium, Active pseudo krosoverom i ospegom vrhunskih modela opsega Fiesta ST, dok poslednja dva dolaze sledeće godine.

"Mi smo uzeli ikonični mali automobil i njegov veoma lep sportski vozački karakter preneli na sledeći nivo, sa većim izborom modela nego ikada, naprednim tehnologijama i karakteristikama koje su kupci malih automoibla sanjali pre nekoliko godina", izjavio je Džim Ferli, izvršni potpredsednik i predsednik za Evropu, Bliski Istok i Afriku kompanije Ford Motors.

Nova generacija Ford supermini modela je duža i šira od prethodne, dok iz kompanije takođe tvrde da su napravljena značajna poboljšanja u sveukupnom kvalitetu novog Fiesta automobila dužim panelima i putničkom kabinom koja može da parira najboljima u ovoj klasi.

Sada postoji veoma širok opseg sistema asistencije prilikom vožnje, uključujući upozorenje na sudar, detekciju pešaka, aktivnu asistenciju prilikom parkiranja, uočavanje mrtvog ugla, indikator razdaljine, sistem održavanja linije i upozorenja na prelazak u drugu traku i upozorenje na čeoni sudar, dok se lista nastavlja dalje.

Dostupan opseg motora je pojednostavljen benzinskim jedinicama sa tri cilindra i dizel varijantama sa četiri. Vrhunski model iz opsega Fiesta ST biće napajan trocilindričnim benzinskim turbo motorom zapremine 1,5 litara sa deaktivaciom cilindara koja omogućuje 197 ks i ubrzanje od nula do sto za 6,7 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group