Fiat Aegea debituje u Turskoj

Fiat Aegea je dizajniran u Italiji u FCA Centro Stile odeljenju i razvijen u Turskoj, u kojoj je Fiat prodao mnogo primeraka modela Linea, pre nego što je stopirana proizvodnja...

 

Aegea je trenutno poznata kao "FIAT Aegea Project" kako bi se istakla saradnja italijanske kompanije sa turskom, a to je i razlog zašto će ovaj automobil biti predstavljen u Istambulu, a ne negde drugo. 

Što se tiče dizajna i proporcija automobil, ne izgleda uopšte loše i mislimo da će doboro da se pokaže na tržištima kojima je namenjen. Evidentan je trud Fiat da napravi ovaj model kao pravi sedan, a ne hatchback sa gepekom. 

Što se tiče dimenzija, Aegea je dugačka 4,5 metara, 1,78m široka i 1,48m visoka. Dimenzije su slične Audi A3 sedan modelu. Gepek je prostran sa preko 510 litara prostora. 

Prednji deo izgleda odlično, a i zadnji deo je dizajnerski dobro odrađen. Lep detalj je hauba i Uconnect infotainment sistem unutra, koji dolazi sa ekranom osetljivim na dodir od 5 inča. 

Što se tiče enterijera, dobijate i Bluetooth handsfree poziccanje, SMS čitač i prepoznavanje galsa. AUX i USB portovi su tu, kao i integracija sa iPodom. Kontrole na volanu i parking kamera su opcija. Kabina izleda pristojno i lako je prepoznati da je u pitanju FIAT. 

Možete da očekujete 2 MultiJet II turbo dizel motora i dva benzinca sa snagom od 95ks i 120ks. Moći ćete da birate i između manuelnog i automatskog prenosa, u zavisnosti od motora. 

Fiat kaže da će dizel motori kod Aegee biti veoma efikasni, a pominju se cifre od 4 litre na 100 kilometara. 

Prodaja počinje ove godine u novembru (u Turskoj), a Aegea će nakon toga polako da uđe u prodaju na tržištima preko 40 zemalja od Evrope, do Bliskog Istoka i Afrike. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group