Fiat 500L: glavna zvezda Galerije moderne umetnosti u Torinu

Izložba pod nazivom „Renoar. Izbor iz kolekcija iz muzeja d′Orsay i l′Orangerie collections”, koju su organizovali (Sylvie Patry) Silvi Patri i Rikardo Pasoni (Riccardo Passoni), je otvorena 23. oktobra 2013. godine, u Galeriji moderne umetnosti u Torinu i trajaće sve do 23. februara 2014. godine.

Oko šezdeset remek-dela biće izloženo i omogućiće posetiocima da se podsete neodoljivog kreativnog poleta Pjera Ogista Renoara (1841-1919), jednog od osnivača i vodećih slikara impresionističkog stila.

Fiat je pokrovitelj ovog događaja i na ulazu u Galeriju izložen je model 500L City Lounge koji kombinuje legendarni stil modela Fiat 500 sa funkcionalnim italijanskim dizajnom. Ova naročita alhemija dovela je do nastanka potpuno novog koncepta gradskog automobila koji iznova definiše kategoriju kompaktnih automobila za modernu porodicu u emotivnom duhu, proširujući nekoliko stilskih karakteristika modela 500 u neviđenim oblicima.

Nakon  iskustva sa međunarodne izložbe savremene umetnosti „Artissima 19” u Torinu 2012. godine, ova nova akcija plasiranja proizvoda iznova potvrđuje fokus modela Fiat 500L na umetnost kao plodnu oblast komunikacije u kojoj se model lagodno oseća. Što se tiče detalja, izloženi automobil ima svojstvenu crvenu karoseriju koja stavlja akcenat na široku lepezu dostupnih boja, što je jedna od specifičnosti koju ovaj model deli sa slikama francuskog majstora.

Kao što je upotreba svetla i boje jedan od ključnih elemenata Renoarove filozofije slikanja, Fiat 500L iznenađuje svojom izvanrednom paletom boja: najmanje 333 mogućih kombinacija dostupne su uz jedanaest odgovarajućih boja karoserije, tri boje krova (crna, bela i boja karoserije automobila) i tri boje felni (bela, crna i aluminijumska). Sve je ovo još atraktivnije uz razne kombinacije presvlaka koje se protežu od crnog Star materijala sa sivim ili crvenim dodacima i trobojnog Technosilk materijala (bež, crvena i siva) do divnog Castiglio materijala od kog se mogu izabrati dve varijante (nerc i krem).

Svetlo takođe igra ključnu ulogu kod modela Fiat 500L. Sa staklom koje omogućava preglednost od 360 stepeni, ovaj model ima najbolje rangiranu vidljivost u svom segmentu, a izvanredna osvetljenost putničke kabine dodatno je unapređena panoramskim krovom, najvećim u svojoj kategoriji, sa površinom od 1,5 kvadratnih metara. Dostupan fiksiran ili sa elektronskim otvaranjem, panoramski krov  modela Fiat 500L je prozor ka nebu koji uokviruje boje koje vibriraju i svetlost pod vedrim nebom, poput Renoarovih slika u stilu en plein air (slikanje u prirodnom svetlu u realnim uslovima). 

Izvor: FAS

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group