FERRARI UPGRADED 599XX - Za 1.4 mil $

Ferrari je napravio novu verziju modela 599, napravljenu za imućne kupce, koji će ovaj automobli voziti po privatnim trkačkim pistama…

Ekstremno izmenjen model 599XX, koji je, pre svega, usmeren odabranoj grupi kupaca, koji žele F1 tehnologiju u potpunosti prilagođenu privlačnoj karoseriji Ferrari-jevog automobila. Reč je o maloj limitiranoj seriji, koja nije namenjena za vožnju u otvorenom saobraćaju, a sa druge strane nije predviđena ni za jedno zvanično takmičenje.

Vlasnici ovog automobila uživaće u čistom, savršenom iskustvu najnovije generacije automobila ove prestižne kompanije. Novi Ferrari ne podleže nikakvim ograničenjima saobraćajnih propisa, tako da je to jednostavno najbolje što su inženjeri iz Ferrari-jevog razvojnog tima mogli da ponude. Uz uživanje na zatvorenim stazama, vlasnici će biti u prilici i da prisustvuju takozvanim 599xx druženjima, koje će organizovati Ferrari. Ove manifestacije će biti zatvorenog tipa, a prva će biti zakazana isporukom poslednjeg primerka.

Koliko su ekstremna usvojena rešenja, za model „599XX“ mogu se jednostavno predstaviti kroz jednu činjenicu. Ovaj automobil čuvenu Ferrari-jevu stazu u Fjoranu prolazi za 1 minut i 17 sekundi. Ako je poznato da standardnom modelu „599" treba minut i 26,5 sekundi, modelu „enco“ minut i 24,9 sekundi, a da je Mihael Šumaher 1997. godine vozio tek par desetinki ispod jednog minuta, onda je jasno koliko je ovaj automobil daleko više od brojnih našminkanih, samozvanih trkačkih automobila.

Aerodinamika modela „599XX“ je u potpunosti podređena postizanju što boljeg prijanjanja automobila za podlogu. Višemesečna ispitivanja u vazdušnim tunelima i brojne izmene na krajnjem obliku automobila, dovele su do izuzetnog „daunforsa“, koji pri brzini od 200 km/h dostiže 280 kg, a pri 300 km/h neverovatnih 630 kg.

Cena ovog luksuznog automobila iznosi 1.4 miliona američkih dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group