Ferrari Portofino je naslednik modela California T

Više slika

Više slika

Ferrari je potpuno neočekivano predstavio zamenu za svoje Californija T modele, pred frankfurtski sajam automobila  Frankfurt Motor Show...

Novi model je nazvan Ferrari Portofino, predstavlja automobil ulaznog nivoa opsega i napajan je sada već ustaljenom varijantom twin-turbo V8 motora zapremine 3,9 litara, koji točkovima isporučuje 590 ks i 760 Nm obrtnog momenta od 3.000 do 5.200 motornih rotacija u minutu. Ova snaga i obrtni momenat omogućuju superautomobilu da udari stotku za 3,5 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od oko 320 ks.

Iz italijanskog brenda tvrde da njihov V8 poseduje nove klipove i klipnjače, zajedno sa redizajiranim usisnicima. Automobil je dobio novi stil jednodelne izduvne glave kako bi eliminisao kočenje turbine i obezbedio vodeći odgovor gasa u klasi. Ove promene, kombinovane sa novim izduvnim sistemom i promenjivim upravljanjem snagom, koje dodaje obrtni momenat tokom promene brzina, osiguravaju da motor novog Portofino modela bude snažniji od jedinice smeštene u Californija T modelu, dok  istovremeno poseduje veću ekonomičnost potrošnje goriva.

Sa stilskog stanovišta, bilo bi pravo potcenjivanje kada bismo jednostavno rekli da Portofino izgleda mnogo lepše od modela California T, jer on zapravo izgeda kao pravi Ferrari od glave do pete. Inspiracija za dizajn automobila definitivno dolazi od 812 Superfast i GTC4Lusso linija, što ga je učinilo daleko agresivnijim i markantnijim na prednjem delu. Baš kao i California T i California pre njega, novi model dolazi sa čvrstim pokretnim krovom kao standard.

U enterijeru putničke kabine, novi superautomobil mnogo je intuitivniji od California T serije i sastoji se od upravljača sličnog onima u 812 Superfast i GTC4Lusso vozilima,  kao i informativno zabavni sistem širokog monitora.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group