Ferrari Portofino je bolji od California T modela

Više slika

Više slika

Ulazni model opsega, kabriolet sa osam cilindara, verovatno nije najokoreliji propinjući konj, ali sama pojava novog Portofino automobila, ne ostavlja mesta sumnji da je on Ferrari od glave do pete...

Nakon tržišnog plasiranja prošlog meseca, Ferrari je sada predstavio sve detalje potpuno redizajniranog modela, pred njegov debi na sajmu automobila u Frankfurtu. Neki od najsitnijih detalja govore o najvećim poboljšanjima koje je ova linija dobila.

Sa samo dvoja vrata, četvorosed kabriolet tvrdog sklopivog krova, naslednik je jednog od najmoćnijih vozila na drumovima, koji neretko poseduju težinu prosečnih SUV jedinica. Upravo iz poslednjepomenutog razloga ovaj kabrio sa četiri sedišta gotovo uvek poseduje mekanu krovnu navlaku.

Međutim, kompanija Ferrari je uspela da ukloni značajnu količinu od gotovo 100 kilograma sa ukupne mase novog modela, koji u poređenju sa California T automobilom spušta težinu na 1.663 kg. Sada ovaj model poseduje dosta manje kilograma od BMW 430i Convertible modela, ali i gotovo duplo jači motor takođe.

Ferrari je uvećao maksimalnu izlaznu snagu nagrađivanog V8 motora sa dve turbine i 3,9 litara zapremine na 600 metričkih konjskih snaga i 750 Nm obrtnog momenta. Sa manje kilograma na osovinama, ovaj automobil može da dostigne stotku iz mesta za samo 3,5 sekundi, dok su za usporavalje sa maksimalnih 320 km/h zaduženi karbon/keramički kočioni diskovi.

Ove cifre smeštaju Portofino, statistički govoreći, ispred najprestižnijih superautomoibla sa V8 motorima kompanije Ferrari i legendarne linije F40.

Ukoliko i dalje niste dovoljno impresionirani, onda moramo pomenuti da su inžinjeri iz Marinela takođe uspeli da ojačaju šasiju novog modela za 35%, a pošto daleko moćniji motor zahteva bolje obrtaje, koeficijent vučne mase pao je za šest procenata.

Po pitanju dizajna, daleko profilnija karoserija čini da nova linija izgleda daleko bolje nego bilo koji Califronia model do sada.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group