Ferrari F12M dolazi sa 800 konja


Kompanija Ferrari je svim potencijalnim kupcima pokazala budućeg naslednika modela F12 Berlinetta, dok je upravo jedan od tih ljudi obelodanio karakteristike novog superautomobila.

Međutim, pošto je informacija ništa više do obični post na četu kompanije Ferrari, mi mislimo da je treba uzeti sa dozom rezerve, makar za sada.

Čovek koji tvrdi da je bio prisutan na ovom događaju, ističe da je novi model F12M predstavljen kao F152M i V12 Sport.

Po svemu sudeći, deluje da je mehanička dorada motora sa unutrašnjim sagorevanjem, 6,3 litre zapremine i 12 ventila, koji napaja serije F12 Berlinetta F12tdf, između ostalih, dovela do povećanja same zapremine na 6,5 litara. Ovo, zajedno sa ostalim mogućim dodacima dovodi do 800 ks i 718 Nm obrtnog momenta. Poređenja radi, F12 Berlinetta od svoje jedinice dobija konačnih 730 ks i 690 Nm obrtnog momenta.

Komponenta koja kanališe ovu snagu na zadnju osovinu jeste sedmostepeni retjunirani menjač duplog kvačila, koji po izvoru omogućuje 30% bržu gornju promenu i 40% bržu donju promenu.


Dodatno stoji da italijanski superautomobil koji uskoro treba da ugleda svetlost dana poseduje upravljanje na zadnjoj osovini, verovatno slično sistemu koji je korišćen u F12tdf modelu. Komponenta koja poboljšava ovaj vid upravljanja dolazi u vidu nove električne letve volana.

Opisujući ovaj potpuno funkcionalni automobil koji je već predstavljen na privatnom događaju u Maranelu, član FerrariChat društvanceta, izjavio je da novi LED farovi i redizajnirani zadnji deo pomažu novom modelu da se izgledom istakne i izdvoji od ostalih, dok se unutra nalazi informativno zabavni sistem sa 8,8 inča koji je dodat gotovo standardnim komponentama enterijera.

Kompanija Ferrari će najverovatnije, barem po našim saznanjima, objaviti sve detalje novog modela tokom ove ili sledeće nedelje, do tada njegovo ime takođe nije potvrđeno, a smatra se da će svoj debi imati na sajmu automobila u Ženevi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group