Ferrari 488 GTO sa 700 ks na trapu

Više slika

Više slika

Prošlo je dve godine od kada je kompanija Ferrari izbacila model 488 GTB...

Od tada do sada, model je bio praćen Spider automobilom i različitim trkačkim verzijama istog, ali jedan koji su svi ljubitelji klasičnih superautomobila sa nestrpljenjem iščekivali jeste 458 Speciale, koji prema našim izvorima, samo što nije izašao na svetsko tržište.

Sudeći po ključnim medijima koji se bave automoto industrijom, okorelija verzija ovog vrhunskog modela srednjeg motora, koji nam dolazi iz fabrike u Marinelu, biće nazvan 488 GTO. Ukoliko vam ovo ime zvuči poznato, onda je to zato što ono deluje neverovatno blizu 288 GTO. Automobil je veoma smisleno baziran na modelu 308 GTB i takođe poseduje V8 motor sa dve turbine spreman da odvede automobil na novi nivo performansi.

Naravno, ime Gran Turismo Omologato takođe je korišćeno na modelu 599 GTO, koji je i sam posedovao slične cifre kao i 488, ali i na legendarnom 250 GTO modelu, dok o Pontiac seriji koja je ga je takođe pozajmila ne moramo preterano trošiti reči.

Još nešto što moramo istaći, jeste činjenica da će ovaj model biti u liniji sa "više snage, manje kilaže" Ferrari automobilima - od 360 CHallenge Stradale, preko 430 Scuderia, pa sve do prethodno pomenutog 458 Speciale.

Pored svega navedenog, postoje informacije da će najnoviji 488 posedovati 700 ks, što će ostaviti Lamborghini Huracan 640-4 Performante u prašini i približiti ga modelu McLaren 720 S.

Ogoljen kokpit i tanja stakla pomažu pri smanjenju ukupne kilaže modela i uklanjanju suvišnog tereta, dok ojačani kočioni sistem i vešanje čine njegovu vožnju daleko ugodnijom, ali takođe smanjuju vreme potrebno za sprint od 0 do 100 koje sada iznosi 2,7 sekundi.

Kada 488 GTB izađe na tržište, biće postavljen u ravni sa sledećim 911 GT2 RS modelom kompanije Porsche, a to se očekuje u toku sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group