Dodge Journey prelazi u Italiju sa tehnologijom Alfa Romea

Više slika

Više slika

Dodge Journey je u proizvodnji još od 2008. godine kada je preuzeo izgled Fiat Feemont modela, a nova verzija će biti sa još više italijanskog šmeka.

Kompanija Crysler je već tokom 2011. godine promenila oznake na modelu Journey koji se od tada proizvodi u Meksiku pod Freemont amblemom. Tada su došle i određene stilske izmene, kao i male promene na elementima oslanjanja. Sada dolaze novi izveštaji da Fiat Crysler grupa planira premeštaj Dodge Journey linije proizvodnje iz Meksika u Italiju, nakon što model bude zamenjen novom generacijom predviđenom za 2019. godinu.

Premeštanje proizvodne linije će uticati pozitivno na povećanje produkcije FCA grupe za tržište Evrope, kao i oslobađanjem pogona i kapaciteta u Severnoj Americi. Fabrika u Meksiku je planirana kao proizvodna tačka za nove Jeep SUV i RAM modele pikapova, kao i razvijanje novih verzija naslednika za modele Compass i Patriot.

Budući model koji nastaje od Dodge Journey nastaće na istoj platformi koja je predviđena za Alfa Romeo Giulia, što u prevodu znači promenu pogonske osovine sa prednjeg na zadnji deo. Postoji mogućnost i da će novi pogon biti na svim točkovima, pošto je ipak reč o krosover vozilu sportskih karakteristika.

Detalji o budućem izboru motora trenutno nisu dostupni, ali se može pretpostaviti da će novi model deliti iste motore sa Giuliom, kao i sa budućim modelom SUV vozila, po imenu Stelvio, koji dolazi takođe iz Alfa Romea. Uz pomoć iste tehnologije pogona, bilo preko zadnjih točkova ili preko pogona na svim točkovima, nova verzija Journey modela može da iskoristi motore sa četiri cilindra iz Alfa Romea, kao i osmostepene automatske menjače.

Do trenutka velike promene, Journey će nastaviti svoj život u poznatom dosadašnjem obliku i nastaviće da izlazi sa proizvodnih traka fabrike Toluka u Meksiku, bar još dve pune godine.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group