Detaljno predstavljena nova Toyota C-HR

Više slika

Više slika

Kompanija Toyota je objavila novi set fotografija koje detaljnije govore o novom malom kros-over modelu C-HR, sa posebno prikazanim enterijerom putničke kabine.

Na prvi pogled može se primetiti sličnost koju novi C-HR ima sa trendovima donetim kroz agresivni dizajn Nissan Juke modela - posebno kada je reč o linijama karoserije. Osim spoljašnjosti, očigledan je veliki broj zajedničkih elemenata sa Juke serijom, koja inspiraciju pronalazi u formi sportskih kupea, što se posebno može videti kroz detalje u kabini. Enterijel prati liniju novog pravca u dizajnu, koji vešto kombinuje upotrebu najnovije tehnologije i visok estetski nivo kabine, kakav se najčešće može sresti u modelima italijanskih proizvođača.

Vožaču na raspolaganju stoji asimetrično okrenuta centralna konzola sa ekranom na dodir veličine 8 inča, ugrađenim multimedijalnim sadržajem i mnogobrojnim opcijama. Kupci mogu izabrati tri vrste dodatnih materijala kojima je presvučena unutrašnjost, poput imitacije kože, meke „Nappa“ kože ili posebno izdržljivih materijala za elemente koji se najviše koriste, poput menjača ili volana. Predviđene kombinacije boja su u nijansama tamno sive, crne i plave ili crne i braon.

Toyota C-HR je postavljen na modularnu Toyota platformu, nanjenjenu Prius hibridnom modelu i koja pruža zadnjem delu prtljažni prostor od 370 litara uz normalno pozicionirana sedišta. Evropski kupci mogu da biraju između dva ponuđena agregata, turbo benzinskog motora od 1.2 litra, koji stvara 114 konjskih snaga pri 185 Nm obrtnog momenta, dok je za neka tržišta predviđena i jača verzija od 148 konjskih snaga u motoru od 2.0 litra.

Turbo motor od 1.2 litra uparen je sa šestobrzinskim manualnim menjačem, dok je potrošnja u kombinovanom režimu vožnje približnih 5.7 litara na pređenih 100 kilometara. Toyota je odlučila da umesto dizel verzije, tržištu ponudi hibrid koji koristi isti Hybrid Synergy Drive sistem viđen u sklopu modela Prius. Hibridni motor dolazi sa 1.8 litarskim benzinskim motorom u kombinaciji sa električnim motorom koji stvara dodatnih 120 konjskih snaga. Potrošnja goriva hibridnog sistema iznosi 3.7 litara na 100 kilometara.

Na svim vozilima je predviđen pogon na prednjim točkovima kao deo standardne ponude, dok je opcija pogona na svim točkovima dodatna opcija. Toyota 2017 C-HR će biti oštra konkurencija ne samo modelu Nissan Juke, već i ostalim malim kros-over modelima poput Mazde CX-3, Jeep Renegade i Fiat 500X.

N.S.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group