Detalji o WRX STI

Subaru je objavio video snimak u kojem njegov američki šef, Dominick Infante, detaljnije objašnjava koje novosti donosi novi WRX STI.


Infante često upotrebljava izraz "all-new", odnosno "u potpunosti novo", a sve u cilju da bi nam pokazao da je ovde reč o automobilu koji se značajno razlikuje od svog prethodnika. 

Ukratko - ovaj automobil pokreće 4-cilindrični 2,5 turbobenzinski boxer motor snage 227 kW, odnosno 309 KS pri 6000 o/min i najvećeg obrtnog momenta od 393 Nm pri 4000 o/min. Ovaj pogonski stroj je uparen sa 6-stepenim ručnim menjačem koji putem simetričnog sistema pogona na sva četiri točka spomenutu snagu i momenat prenosi na podlogu. 

Takođe, tu je i srednji mehanički diferencijal koji vozaču na izbor nudi nekoliko različitih načina rada. Svakako treba spomenuti i standardne 18-colne točkove sa gumama dimenzija 245/40, kao i unapređeni prednji trap koji bi trebao dodatno da unaprijedi vozne osobine ovog automobila. Performanse još uvek nisu objavljene, ali se veruje da će do 100 km/ ubrzavati za oko 5 sekundi, dok se u videu spominje brzina od 264 km/h. 

Prodaja će započeti u narednim mesecima.

O.R.



Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group