De Tomaso možda ipak dolazi?

Podsetimo da je pre nekoliko godina bivši Fiatov šef Gianmario Rossignolo sa nekoliko investitora otkupio prava na korišćenje već skoro zaboravljenog imena De Tomaso...


Rossignolo je planirao ponudu od čak tri modela, limuzine, coupea i crossovera, pa je u Ženevi 2011. i predstavljen najavni koncept za ovaj poslednji model (na slikama). 

Od tada do danas nije se na planu revitalizacije napravilo gotovo ništa, a Rossignolo je čak završio i u pritvoru zbog nenamenskog trošenja državnih kredita. 

Mogli bismo da zaključimo da je priča o revitalizaciji De Tomasa gotova. Izgleda da ipak nije takva situacija. Pojavile su se informacije da je novi vlasnik prava na korišćenje imena Rossignolo, italijanski ATS Autosport koji se priprema na revitalizaciju vlastitog brenda i ponude koja bi se sastojala od dva sportska modela. 

Sa druge strane, ATS 2500 GT bi poslužio kao osnova za lansiranje naslednika De Tomaso Pantere koja bi u osnovi bila luksuznija verzija spomenutog ATS-a. Prema dosadašnjim saznanjima 2500 GT bi trebao da se bazira na cevastoj šasiji, karoserijske površine će biti izrađene od karbonskih vlakana i kompozitnih materijala, a za pokretanje bi trebao da bude zadužen Cosworthov 4-cilindrični središnje smešteni motor snage oko 550 KS. Ciljana masa je ispod 1000 kg što znači da bi 2500 GT trebao da bude jedan jako živahan automobil. 

Pantera u tom slučaju ne bi trebala puno za njim da zaostaje, iako će očekivano luksuznije uređenje povećati masu automobila i negativno uticati na performanse. Za sada je prerano o tome da se govori, a prema nekim najavama bi krajem ovog meseca trebale biti poznate dodatne informacije o ATS-ovom planovima sa De Tomasom.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group