Civic Type R ipak samo sa manualnim menjačem

Više slika

Više slika

Nikada ne smemo verovati svemu što pročitamo, dok slučaj transmisije novog modela Honda Civic Type R, predstavlja pravi primer toga.

Glasine su počele da cirkulišu nedavno i govorkalo se da će kompanija Honda ponuditi svoj kompakt sa vrha segmenta opremljen konstantno promenjivim opcijama menjača, kao što je moguće izabrati iz raznovrsne ponude koja stiže sa baznim modelom Civic.

Obožavaoci su se usaglasili sa idejom, iz razloga što Type R model opremljn automatskim menjačem može pomoći kompaniji Honda da pridobije za sebe kupce koji žele Volkswagen Golf R automobil, ali se među onim najokorelijim obožavaocima modela odmah pojavila sumnja, jer automotik ima refleks kao plastika i poseduje nedostatak klasičnih brzina koje se mogu podesiti i držati.

Na svu sreću, ove glasine su se ispostavile kao netačne. Konačni izveštaji koji stižu iz kompanije Honda negiraju ove vesti, potvrđujući da će novi model Civic Type R biti u ponudi jedino sa manualnim menjačem, dok isto važi i za sledeći model u opsegu Civic Si.

Ovo dolazi kao veoma dobra vest za sve ljude koji se bore za očuvanje mehaničkih menjača i sa nezadovoljlstvom posmatraju kako tradicionalne transmisije sa tri pedale ustupaju mesto mnogo bržim automoticima, koji, osim sirovog perfomansa koji pružaju, mogu oduzeti puno užitka tokom vožnje i potpuno raskinuti vezu između čoveka i mašine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group