Citroen sprema DS6

Prema poslednjim saznanjima Citroën namerava da popuni prazninu nastalu prestankom proizvodnje modela C6. Konkternije, ovaj put bi se poslovna limuzina pojavila pod značkom premium DS linije...



Detalja je za sada malo, ali Autobild javlja da će se raditi o automobilu dužine oko 5 metara koji bi trebalo da bude bogato opremljen i na čiji bi dizajn trebalo da utiče konceptni Numero 9. Motorizaciju bi trebali da čine 4-cilindrični turbo benzinski i diesel motori snage između 200 i 240 KS, a pridružiće im se i hibridna verzija. 

Kako bi nadoknadili nešto manju snagu u odnosu na nemačku konkurenciju Francuzi nameravaju dodatno da snize masu svoje limuzine putem značajnije upotrebe lakih materijala i novim konstrukcijskim rešenjima. 

Isti izvor tvrdi da bismo, ako razvojni proces prođe u prema planu, ovaj automobil na tržištu mogli da vidimo već tokom naredne godine, a cene će mu se kretati između 35.000 i 40.000 Eura.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group