Cadillac obustavlja razvoj Ciel-a?!

Još 2011. Cadillac je predstavio veoma uspešan Ciel koncept, na sajmu u Kaliforniji, za koji dizajneri kažu da je kabriolet studija koja cilja kako bi trebalo da izgleda naredni Cadillac sedan...

 

Nije ovo bio prvi put da Cadillac testira reakcije javnosti o svom vodećem modelu, kao što je 2003. V16 Sixteen bio predstavljen novinarima i fanovima.

Nažalost svih fanova Cadillaca, a i na našu, da budemo iskreni, izgleda da ovaj model neće biti uskoro napravljen. Prema izveštajima, GM je odlučio da zaustavi razvoj ovog modela. Navodno su se glavešine GM-a složile da bi ovaj model sa cenom od preko 100 000 dolara i zadnjim pogonom, ne bi učinio dovoljno na izgradnji brenda Cadillaca, da bi opravdao investiciju. 

Izvori kažu da su dizajneri prebačeni sa ovog projekta, na druge zadatke. Ovo ne znači da je GM u potpunosti odustao od ideje da proizvodi ovaj model, koji je trebao da bude konkurencija Mercedesu S klase i seriji 7. Pominje se da je potpuno drugi projekat u razvoju i da se očekuje 2016 godine.

U stvari, ovaj rival S klase, koji se pravi na bazi zvanoj Omega, je glavni razlog zašto je ova studija zaustavljena. Ipak, za utehu je da će novi model usvojiti neke od dizajnerskih rešenja sa Ciel-a.

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group