Chiron od 0 do 400 i nazad za manje od 60 sekundi

Više slika

Više slika

Bugatti je već otpočeo proizvodnju modela Chiron sa 1.500 ks i marljivo ga sprema za vozače, ali Napoleon među superautomobilima i dalje nije testiran do krajnjih granica...

Prema navodima, naslednik modela Veyron može da ubrza do maksimalnih 464 km/h, ali ovakva, po svim kriterijumima, opasna cifra ne može biti potvrđena do sledeće godine. I, dok tako strpljivo čekamo da čujemo solidne informacije o maksimalnoj brzini ovog automobila, saznali smo koliko će zapravo njegovo ubrzanje i kočenje biti surovo.

Na nedavnom ručku sa šefovima kompanija Bugatti i Bentley, Volfgangom Durhiermom, Din Proser, renomirani novinar jednog uvaženog svetskog automoto magazina, saznao je da će model Chiron moći da ubrza do 400 km/h i uspori do nule za manje od 60 sekundi.

Poređenje ovakvih brojki sa bilo kojim drugim hiperautomobilima postaje veoma teško iz razloga što ni jedan proizvođač ranije nije testirao svoje modela pri ubrzanjima od nula do 400 km/h. Neko ko se najviše približio jesu Šveđani sa modelom Koenigsegg One:1, kome je trebalo samo šest sekundi da uspori do nule sa 300 km/h.

Kako bi model Chiron uspeo da izvede sprint od 0 do 400 i zaustavi se potpuno ispod jedne minute, moraće da se kreće daleko većom brzinom od švedskog hiperautomobila. Ako imamo u vidu da Bugatti poseduje osmolitarski „quad-turbo“  W16 motor koji razvija ništa manje od, 1.500 konjskih snaga, ovaj zadatak za njega neće predstavljati apsolutno nikakav problem.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group