BMW X7 stiže nakon Bentley Bentayga modela


Pored varijante sa 7 sedišta, koja će predstavljati pandan Mercedes-Benz GLS i Range Rover modelima, novi terenac kompanje BMW će takođe posedovati i ultaluksuznu seriju sa individualnim mestima za četvoro putniika.

Očekuje se da novi SUV bavarskog giganata bude takmac verzijama iz kompanije Range Rover, pa čak i modelu Bentley Bentayga, ali novi X7 za četvoro neće samo nuditi samo dva sedišta za putnike pozadi, već će se takođe izdvojiti od modela sa sedam sedišta svojom jedinstvenom kabinom i drugačijom opremom za karoseriju. Sudeći po medijima, izvršni direktor kompanije je izjavio da će njihov novi model biti procenjen na 200.000 $ i predstavljaće ugrubo oko jednan procenat svih X7 prodaja.

Uprkos tome što su razvijani istovremeno kada i terenac brenda Rolls-Royce, dva X7 modela neće koristiti istu platformu, jer će biti bazirani na seriji 7, koja će takođe imati i liniju motora sa šest ili osam cilindara, spojenih sa električnim pokretačkim sklopovima i jednim agregatom od 12 valvi.

BMW X7 će verovatno dodati i M ili M performans sufikse svom rečniku, namenjenene modelima visokih performansi koji će predstavljati suparnike Mercedes-AMG GLS 63 modelima vozila. Što se tiče X7 verzije sa pet sedišta, o kojoj se naveliko govorka, za sada niko izvan kompanije BMW ne može da da odgovor na to pitanje. Sve što se može kazati za ovaj luksuzni terenac, jeste da će on biti sklapan u fabričkom pogonu Spartanburg, odakle će krenuti u prodaju početkom 2019. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group