BMW X6 M - 2015

Više slika

Više slika

BMW je predstavio najjaču verziju svog popularnog modela X6. U duhu tradicije i ovaj model nosi oznaku M, a to podrazumeva i vrhunske performanse bez obzira što se ovog puta radi o 4x4 SUV vozilu.


Ono što zanima ljubitelje M-Power vozila to je motor. Pod haubom ovog gorostasa nalazi se 4.4 V8 twin-turbo motor koji razvija 567 konjskih snaga pri 6000 obrtaja. Obrtni moment iznosi 750 Nm, a snaga se preko osmostepenog automatskog DCT menjača prenosi na sve točkove. Sve ovo obezbeđuje ubrzanje od 0-100km/h za samo 4.2 sekunde, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250km/h. Opcioni M Driver's paket podrazumeva odsustvo limitatora pa u tom slučaju krajnja brzina iznosi 280km/h.

 

Da bi se vozilo teško skoro 2.5t adekvatno zaustavilo, M verzija podrazumeva jači sistem kočnica kao i tvrđe vešanje koje obezbeđuje bolje prijanjanje u krivinama.

 

U enterijeru dominiraju M detalji. M trokraki sportski volan prošiven trobojnim koncem u M-ovim bojama, sportska sedišta sa boljom bočnom potporom i aplikacije od karbona.

 

Prema fabričkim podacima potrošnja novog modela smanjena je za 20% u odnosu na predhodnika i iznosi 14l na 100km. Međutim, ovaj podatak neće mnogo intresovati potencijalne kupce X6 M modela, koji će morati da izdvoje 129.000e za osnovni model.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group