BMW planira da zaustavi invaziju Tesla modela

Više slika

Više slika

Dva najviše polarizovana automobila koja su nedavno izašla na ulice jesu blizanci BMW serije i...

Ovi modeli sadrže benzinske i električne motore namenjene vožnji po gradu, ili ponižavanju drugih sportskih automobila, ali njihov upadljiv dizajn - koji dolazi direktno iz budućnosti - može odvaratiti neke kupce koji su poprilično stidljivi dnevni vozači. Sudeći po onome što su izvori rekli nemačkim novinama Handelsblatt, ova klasa kupaca možda više neće morati da kupuje Chevrolet Volt.

Ovo je vrlo verovatno zbog toga što je insajder rekao finansijskom izvoru novosti da BMW radi na uvođenju električnih pogona u svojoj trenutnoj postavci automobila i to bez bilo kakvog njihovog redizajniranja. Najbolje prodavani sedan BMW serije 3 bi svakako trebao da dobije ovaj tretman, postavljajući tako nemačkog proizvođača u poziciju da se takmiči sa Tesla modelom 3, potencijalno preuzimajući neke već ustaljene kupce u slučaju da Tesla ima još jedan zakasneli debi.

Budućem modelu X kupci mogu da se nadaju sa izborom između Falcon Wing vrata ili električnom verzijom već dokazanog X4 terenskog vozila. Dok prodaja i3 modela postepeno opada, što nimalo ne iznenađuje, veoma je pametno da BMW pokuša da se dokaže grupi kupaca automobila koji ne žele da njihovo vozilo, dizajnerskim jezikom, krasi naslovne strane svih svetskih štampanih medija.

Izvor blizak kompaniji je takođe pomenuo da se implementacija elektičnih jedinica pokretačkog sklopa neće zaustaviti na BMW modelima, već će se primeniti i na njihovoj podgrupi Mini. Električni Mini se mogu takmičiti sa Fiat 500e kao manjim automobilima sa modernim opsegom i velikom nadmoći prilikom parkiranja.  

Ako pretpostavimo da su ove tvrdnje tačne, možemo očekivati da članovi BMW konzorcijuma dozvole da doluka bude donešena krajem septembra. Za sada su samo X4, serija 3 i mini viđeni kao kandidati čiji će modeli dobiti električnu terapiju, ali, ako kompanija BMW želi da ostane konkurentna brendu Tesla u opsegu luksuznih vozila mora da napravi ličnog takmaca modelu S i to što je pre moguće.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group