BMW M8 GTE - inovativne tehnologije za novu legendu

Više slika

Više slika

BMW M8 GTE uživa u uspešnoj proizvodnoj liniji koja je nastala 1. jula u dizeldorfskoj fabrici, istom onom mestu gde je nastao proizvodni model osme serije...

Bliska veza između proizvodnog i trkačkog modela jeste jedna od uzdanica razvoja modela BMW M8 GTE. Znanje stečeno od strane trkačkog odseka bavarskog brenda u FIA WEC i severnoameričkom IMSA WeatherTech SportsCar šampionatu, definitivno je uključeno u razvojni projekat fabričkog modela, koji je nastao paralelno sa motosport projektom.

V8 motor sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom, koji je restriktivno regulativnim normama ograničen na četiri litre zapremine, poseduje normalni bazni izlaz od preko 500 ks, u zavisnosti od klasifikacija. Blok i glave cilindara preuzeti su sa proizvodnog motora, a kreirani su uz pomoć lagane aluminijumske baze u fabrici kompanije BMW smeštene u bavarskom gradu Landšutu. Glavni fokus razvojnog rada na modelu bilo je dostizanje najveće moguće efikasnosti i maksimalne izdržljivosti.

Virtualni razvoj odigrao je centralnu ulogu u razvoju novog BMW M8 GTE automobila. Na primer, kontrola proklizavanja razvijana je uz konstantnu asistenciju sistema veštačke inteligencije. Topologija optimizovana 3D štampanim tehnikama pružila je inžinjerima najveću moguću slobodu tokom istraživanja inovatnih i kreativnih solucija za dizajn automobila.

Trkački i proizvodni inžinjeri sarađivali su zajedno kako bi kreirali ram najnovijeg BMW M8 GTE projekta nemačke kompanije. Na primer, ovaj ultra-lagani dizajn takođe igra veoma važnu ulogu u razvoju novog sportskog automoibla. Rad na aerodinamici trkačke serije predstavljao je veoma iscrpljujući i neprekidni zadatak, koji je kao takav, daleko važniji inžinjerima kompanije BMW, koji su  uspeli da kreiraju šasiju ove linije sa maksimalnom efikasnošću u prvom planu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group