BMW limitirana serija M3 30 Jahre

Više slika

Više slika

Čuveni BMW M3 na tržištu je već 30 godina, što znači da je vreme za proslavu jubileja i predstavljanje specijalne verzije M3 30 Jahre.

Inženjeri iz nemačkog giganta podarili su svim poštovaocima brenda novu ograničenu seriju modela M3, sa oznakom 30 Jahre (30 godina) u ograničenoj proizvodnoj seriji namenjenoj proslavi jubileja legendarne linije. Za razliku od verzije M5 i specijalne verzije namenjenoj proslavi 30 godina od nastanka tog modela, M3 slavljenik nije dobio mnogo izrazitije karakteristike nego inače. M3 30 Jahre dolazi sa 444 konjske snage, slično kao u standardnom Competition paketu M3, što je dovoljno za ubrzanje do 100 kilometara na čas za četiri sekunde. Taj rezultat je više nego dobar i nikako ne znači da je M3 spor, ali može biti malo razočaravajuće za sve zagrižene fanove koji su sigurno više očekivali od jedne limitirane serije.

Što se mehanike tiče, napredak je prisutan u oslanjanju i trapu, gde je ceo sistem baziran na uskoj saradnji sa ESP programom koji drži pod kontrolom divlji karakter M3 modela, dok je ostavljeno dovoljno prostora da se ne ugasi sav potencijal koji motor može da iznese, uz obzir prema sveukupnoj sigurnosti na putu. Model dolazi na točkovima od 20 inča, sa prednjim pneumaticima dimenzija 265/30, dok su zadnji u dimenzijama 285/30, što je standardna kofiguracija za M3 30 Jahre. U pogledu sličnosti sa prethodnicima iz legendarne serije, 30 Jahre i čuveni 1986 E30 vezuje sličnost u prednjoj svetlosnoj grupi i upečatljiva nijansa Macao Blue boje. Metalik završna obrada je nekada davno predstavljala dodatnu opciju u slučaju E30, što nije isti slučaj za 30 Jahre.

Srećom, nijansa boje je mesto gde prestaje retro dizajn. BMW je pozajmio sportska sedišta iz Competition paketa M3, dok su boje samih sedišta drugačije, kako bi se ipak razlikovale od serija iz standardnih M3 modela. Takođe, 30 Jahre dolazi sa posebnim amblemima koji označavaju ekskluzivnost automobila. U prodaji, sredinom godine, biće samo 500 modela M3 30 Jahre, dok će cena biti za 12.000 evra skuplja od regularnog modela M3 (82.000 evra) sa Competition paketom.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group