Audi RS3 Sportback sa 400 konja

Više slika

Više slika

Gotovo godinu dana od predstavljanja obnovljenog opsega A3 i S3 modela, koje se dogodilo prošlog aprila, i samo nekoliko meseci nakon debija RS3 sedan varijante na sajmu automobila u Parizu, kompanija Audi smatra da je pravo vreme za prezentaciju RS3 Sportback automobila.

Kraća verzija priče glasi da je brzi kompakt prigrlio suptilan stajling, opremu i tehnološka poboljšanja regularnog A3 modela i dolazi sa mnogo moćnijim turbo pet motorm sa 400 ks iz RS sedan automobila.

Iznošenje mnogo više detalja počinje sa najvažnijom stavkom ovog modela namenjenog za 2017. godinu, a to je da RS Sportback poseduje isti lagani motor sa pet cilindara, turbo punjenjem i zapreminom od 2,5 litara koji se može naći u modelima RS3 sedan i TT RS. Ovaj motor nije samo lakši za 26 kg zahvaljujući njegovom aluminijumskom karakteru između svih ostalih karakteristika, već takođe poseduje 33 ks i 15 Nm obrtnog momenta više od svog prethodnika, isporučujući konačnih 400 ks i 480 Nm obrtnog momenta od 1.700 do 5.850 rpm.

Kao i pre, petocilindraš je uparen sa S tronic sedmostepenim menjačem duplog kvačila i permanentnim quattro pogonom na sva četiri točka.

Novi model kompanije Audi sprinta do stotke za 4,1 sekundu, pobedivši u ovom polju prvobitni model za 0,2 sekunde, sa maksimalnom brzinom koja je elektronski ograničena na 250 km/h, mada postoji opcija koja je može uvećati na 280 km/h.

RS3 kompakt se vraća na scenu kombinovanom potrošnjom goriva od 8,3 litre na 100 km, što proizvodi oko 189 grama CO2 po jednom pređenom kilometru.

Eksterijer automobila uglavnom oponaša linije standardnog A3 modela, dok sportski S3 uključuje nove farove, sa opcionalnim matrix LED operacijama, mnogo angularnijim okruženjem mreže hladnjaka sa jednodelnim ramom, ojačane branike sa redizaniranim prednjim spliterima, zadnjim difuzorima u slučaju RS3 modela i novim grafitnim štop svetlima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group