Audi R8 stiže u Ženevu?

Izgleda da bi novi Audi R8 mogao da se predstavi u martu na sajmu u Ženevi i da će odmah stići i električna e-tron verzija...

 

Informacija je potekla od člana odbora Audija za tehnički razvoj, Ulricha Hackenberga, koji je rekao za CarAdvice da e-tron "dolazi sa naslednikom R8 modela, i da će prvi primerak biti prikazan u martu...".

Takođe je naveo da su morali da redizajniraju ceo projekat, pogotovu što je domet električnog motora bio samo 220km. Dodao je da vredno rade na ovome i da bi trebali da dostignu od 400 do 500km. Ovo sada zvuči neverovatno, ali će biti izazov za Teslinih 460km, a da ne pominjemo BMWov i8 koji postiže samo 37km.

Hackenberg je pomenuo i da manuelne transmisije za R8 neće biti uz rečenicu "da kada idete na obaranje brzinskih rekorda, treba vam duplo kvačilo". 

Što se nas tiče, ako se izuzme nedostatak manuelnog menjača, ovo su sve odlične vesti, pogotovu što Ženeva kreće uskoro. Novi R8 i ovakav skok u tehnologiji je odlično za Audi, ali i tržište električnih automobila. Tesla konačno dobija konkurenciju. 

Što se tiče dizajna novog R8 modela, dosta špijunskih fotografija se pojavilo u poslednje vreme, ali se očekuje da automobil bude evolucija u smislu dizajna.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group