2015 Audi R8 LMX

Audi R8 LMX će biti najbrži R8 ikad, a nemačka kompanija će ograničiti njegovu proizvodnju na samo 99 primeraka.


Sa potpuno novim Audijem R8, koji će se naći u prodaji naredne godine, brend je hteo da predstavi superautomobil koji će svakog oduševiti. Audi R8 LMX je najbrži R8 ikad, a pokreće ga motor zapremine 5.2l koji proizvodi 582 ks, ali pored neverovatne snage novi R8 krije još nekoliko iznenađenja. Naime, LMX je dizajniran da bude drugi serijski automobil koji će koristiti lasersku tehnologiju svetla, jer je BMW svojim kupcima nedelju dana pre LeManove 24- časovne trke isporučio i8 modele u Minhenu i tako pretekao Audija po tom pitaju. Ali, to ne umanjujuje činjenicu da je R8 LMX neverovatan automobil.

S obzirom na to da je baziran na V10 modelu, onda je najbolje da razmišljamo o ovom automobilu kao o V10 Plus Plus. Ovaj model će imati sedmostepeni menjač sa duplim kvačilom kroz koji ide njegova snaga, zahvaljujući kojoj maksimalna brzina iznosi 320/km. Karbonski spojler i prednji spliter su dizajnirani da povećaju silu potiska, dok quattro pogon na sva četiri točka i karbon- keramičke kočnice obezbeđuju maksimalno prijanjanje i zaustavnu moć koja vam je potrebna. Enterijer je prelep, sa sportskim sedištima i Alkantara krovom. Pored toga, materijali su kvalitetno izrađeni i veoma lepi na dodir, ali to smo i navikli od Audija.

I dok druga vozila koja ubrzavaju od 0 do 100 km/h za 3.2 sekunde izgledaju zastrašujuće, Audi R8 LMX je veoma lak za vožnju. Njegov motor može biti miran i tih, ali isto tako glasan i jak, zavisno od toga da li birate standardnu ili sportsku vožnju. Ovaj automobil može da vozi bilo ko, za razliku od Ferarija 458 Italije koji će da kazni svaku vozačevu grešku. Međutim, upravljač kod ovog automobila veoma sporo reaguje, što se nikako ne može oprostiti nemačkom gigantu. Farovi kod LMX su kombinacija LED dioda za duga i kratka svetla, a pored toga ovaj model ima i dodatno lasersko svetlo. Kratka i duga svetla možete da podešavate polugom koja se nalazi sa leve strane volana, ali ukoliko želite da koristite lasersko svetlo morate da okrenete dugme koje ga automatski pali. Zahvaljujući kameri na prednjim retrovizorima, automobil može da uoči vozila koja dolaze u njegov susret i ugasi laserskog svetlo, a nakon toga se sam pali. Jačina laserskog svetla je toliko velika da vozaču omogućava jasan pregled puta. Zapravo, lasersko svetlo može da osvetli 600m ispred automobila, što je zaista nevorovatno.

Cena Audija R8 LMX iznosit će 202 000 eura.

A. D.      

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group