Audi je potvrdio rivala modelu BMW i8

Više slika

Više slika

Kompanija Audi će do kraja 2020. godine plasirati tri potpuno električna modela, a jedan od njih će biti direktan rival modelu BMW i8.

Veoma malo detalja je objavljeno o novom modelu u ovoj fazi, ali je glavni izvršni direktor brenda Robert Štadler izjavio na sajmu automobila u Ženevi, da će električni sportski automobil biti plasiran nakon električnog SUV modela i u isto vreme kada i dolazeći kompakt električni automobil sličan Volkswagen I.D. serijalu.

BMW trenutno poseduje planove za i8 koji nisu u potpunosti poznati, ali određeni izvori sugerišu da može biti odlučeno da bude značajno „nabudžen“ sa mnogo više snage u sledećoj generaciji. Ukoliko se to dogodi, Audi mora da bude spreman da podigne standarde električnih sportskih automobila do tačke koja je ostala prazna iza neuspeha i otkazivanja modela Audi R8 e-tron automobila.

Ono što se čini daleko sigurnijim jeste da će ovaj model Audi posedovati oko 400 ks i dolazi kao električna alternativa Audi TT porodici.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group