Audi A5 kabriolet za 2018. godinu

Više slika

Više slika

Dva meseca nakon što su novi A5 i S5 kabriolet lansirani u Evropi, Audi je potvrdio da će imati svoj debi na severnoameričkom kontinentu tokom sajma automobila u Detroitu.

Praktično identičnog izgleda poput svojih prekookeanskih blizanaca, dva automobila dolaze sa potpuno električnim mekanim pokretnim krovom kome je potrebno maksimum 15 sekundi za otvaranje i zatvaranje pri przinama do 50 km/h

U enterijeru ima mesta za četvoro i postoji duga lista opreme kao što je Audi Virtual Cockpit, MMI navigacioni puls, smartfon interfejs, in-CarAudi konektovani informativno zabavni sistem, 4G LTE konektiviti i Bang & Olufsen premijum zvučni sistem. Kao dodatak dolazi kompletna tehnologija asistencije prilikom vožnje i dostupna je u paketu sa standardnim sistemima kao što su Audi Pre Sense, adaptivna kontrola krstarenja i pomoć prilikom zastoja u saobraćaju.

U Severnoj Americi, Audi će u ponudi imati A5 kabriolet opremljne dvolitarskim motorom sa turbo punjenjem i četiri cilindra, koji razvija 252 ks i 375 Nm obrtnog momenta i omogućuje sprint od nule do sto km/h za okruglo šest sekundi. Pokretački sklop je postavljen na standardni Quatro sistem pogona na sva četiri točka, a transmisija se vrši putem sedmostepenog S tronik menjača duplog kvačila.

Što se tiće malo potentnijeg S5 kabriolet modela, on koristi redizajnirani trolitarski TFSI V6 motor koji stvara 354 ks i 500 Nm obrtnog momenta i sposoban je da dostigne stotku iz mesa za 4,8 sekundi. Trenutni vrhunski model osega takođe u poseduje pogon na sva četitri točka, ali umesto menjača sa duplim kvačilom, on je opremljen osmostepenom tiptronic transmisijom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group