ATS GT je novi italijanski superautomobil u gradu

Više slika

Više slika

Dosta toga lepog i pametnog se događa u Italiji, mislimo naravno na autoindustriju ove zemlje...

Sa velikim brojem neverovatnih kompanija na svojoj mapi, Italija poseduje dugu tradiciju velikog broja proizvođača koji se isključivo fokusiraju na kreiranje super i hiperautomobila. Sada, kompanija ATS Automobili predstavlja još jedno čedo Bolonje koje nastupa na sajmu Salon Prive koji se održava u Velikoj Britaniji.

Novi GT model nastao je 53. godine prestanka proizvodnje ulično legalnih automobila, dok se sada ATS vraća sa veoma ograničenom linijom superautomobila. Ponovno uspostavljanje poslovanja ove kompanije dovelo je do kreiranja samo 12 jedinica nove linije, a svaka od njih je procenjena na neverovatnih 1,5 miliona.

Izgrađen na karbonskoj šasiji, novi ATS GT automoibl napajan je twin-turbo V8 jedinicom uparenom sa sedmostepenim menjačem duplog kvačila. Iako italijanski brend nije otkrio ko je surogat, odnosno snadbevač ovih jedinica, ne predstavlja nikakav problem povezati tačke jednostavnim posmatranjem fotografija koje smo dobili.

Ovaj twin-turbo V8 stvara 650 ks u standardnoj varijanti, dok ATS nudi opcione modifijacije koje ga guraju na 700 konja. Kombinovan sa suvom kilažom od 1.300 kg, novi ATS GT udara 100 km/h iz stanja mirovanja za samo tri sekudne i 190 km/h za 9,9. Maksimalna brzina ovog superautomoibla iznosi 332 km/h.

U putničkoj kabini nalazi se Nubuck koža i dodatni ultra-tanki TFT monitori koji u aluminijumskom okruženju iza volana i centralnih ekrana osetljivih na dodir, dolaze radi dodatnih funkcija. ATS je dodao i Google 3D navigacioni sistem sa mapama u punoj rezoluciji i bežičnim funkcijama punjenja između ostalog.

Novi ATS Automobili brend podržan je od strane Danijela Maritana i Emanuele Bomboi, koji su uspostavili proizvodnu liniju i Centro Stile fabriku u blizini Torina.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group