Aston Martin Vanquish Zagato Coupe

Više slika

Više slika

Aston Martin je konačno potvrdio limitiranu proizvodnju Vanquish Zagato kupea, koji je originalno prikazan kao studija prošlog meseca na Concorso d’Eleganza događaju u Italiji...

 

Studija je napravljena u saradnji sa italijanskom dizajn kućom Zagato, a Aston Martin je izjavio da posle neverovatnog interesovanja nakon prikazivanja koncepta, ograničena proizvodnja od 99 primeraka je odlučena. Nemojte previše da se nadate ako ste planirali da kupite ovaj automobil, pošto je već svih 99 komada prodato, sa cenom od 730 000 dolara. 

Peti automobil koji nastaje iz dugogodišnje saradnje Aston Martina sa Zagatom, a koja traje već pet decenija, izgleda kao standardni Vanquish sa panelima od karbona iz jednog dela. Inspiracija je stigla iz klasičnih Zagato modela, kao i iz Astonovog Vulcana, One-77, CC-100 i drugih primeraka. 

Eksterijer dolazi sa "double-bubble" krovom koji je karakterističan za Zagato, novim okruglim svetlima, novim retrovizorima, spojlerima od karbona i novim točkovima. 

Unutra, Vanquish Zagato je dobio drugačiki enterijer, dvojbojni sa Z amblemima na sedištima i drugim delovima automboila. 

Ispod haube, nalazi se unapređena verzija regularnog Vanquish motora 6.0L V12, koji je dobio 24ks, pa je ukupna snaga 592ks, a ubrzanje od 0 do 100km/h je 3,5 sekundi, što je 0,3 sekunde manje od standardnog modela. 

Isporuke počinju početkom 2017. godine. 

O.R:

 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group