AMG i Bugatti pripremaju automobil snova


Ova informacija je poprilično nedetaljisana, ali zver uvek sama govori o svojoj efikasnosti.

Upravo se pomenuta saradnja kuva u nemačkoj kuhinji kompanije Mercedes - AMG. Veoma tajanstveni projekat je objavljen povodom 50. godina postojanja brenda AMG i uključuje stvaranje hiperautomobila koji će koristiti kodno ime R50.

Iz perspektive dizajna, automobil će biti kreiran zajedno sa linijom Le Mans prototipova trkačkih vozila. Od adaptivnog vešanja, do upravljanja putem zadnjih točkova, za R50 se očekuje da bude neverovatno udoban za vožnju po asfaltu, ali to nije sve, automobil dolazi sa neverovatnom kombinacijom malih motora savršenih perforormansi.

Priča se da će automobil uposliti hibridni pokretački sklop sastavljen od dva mala električna motora i benzinca srednje veličine. Ovo se prevodi kao apsolutna energija izvučena iz skromnog i standardnog dvolitarskog turbočardžer agregata. Od ovog benzinca se očekuje maksimalnih 1000 ks, dok će dodatnih 300 ks da pumpaju električni motori. Kako bi redukovali opterećenje motora, kilaža mašine je smanjena kreiranjem karbonske karoserije. Očekivana težina automobila bi vrlo lako mogla da bude ispod 1.300 kg.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group