Alfieri stiže da zaseni sve ostale

Narednu generaciju modela GranTurismo će navodno pratiti proizvodna verzija Alfieri koncepta, koji bi trebao da se pojavi na tržištu u naredne dve do tri godine...

 

U razgovoru za Drive, inženjer Maseratija, Davide Danesi, je potvrdio da kompanija razvija osnovu za novi GranTurismo, kao i za mašinu koja će se bazirati na Alfieri konceptu. Ovo potvrđuje povezanost ova dva modela, iste osnove i platformu, ali i gađanje drugih kupaca. 

"Današnju arhitekturu dele Ghibli, Quattroporte i Levante. Kod modela Alfieri moramo da smislimo kako da napravimo novi korak u arhitekturi, više okrenutoj sportskim mašinama, koja će deliti neke osnove sa Ghibli modelom".

Maseratijev novi sportski automobil će koristiti i aluminijum da smanji težinu, tako da će biti drastično lakši od druga dva modela. Opcije motora za sada nisu poznate, ali Alfieri će možda dobiti istu ponudu twin turbo V6 i V8 jedinica koje su u ostalim modelima, zajedno sa osmostepenim prenosom, autmatskim, koji će biti u ponudi i za novi GranTurismo. 

Prema navodima, novi GranTurismo dolazi 2017. godine u Evropu, a Alfieri godinu dana kasnije.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group