Alfa Romeo Giulia - zvanično!

Više slika

Više slika

Čekali smo dugo na sportski sedan model iz Alfa Romea. Više od dve decenije, od kada je kockasti 72 došao u 1992. i sada je konačno tu: nova Giulia...

 

Kako bi se donekle iskupili za ovaj propust i modele sa pogonom na sve točkove, na kakve stari poklonici Alfa Romea nisu navikli, predstavili su Giuliu u najjačem obliku, kao Quadrofoglio Verde, ili jednostavno QV, koji dolazi sa novim 3.0 V6 motorom, koji u sebi nosi potpis Ferrarija, a ima 503 konjske snage. 

To je slučajno, ili namerno, ista snaga sa kojom dolazi Mercedes C63 AMG S, koji će zajedno sa BMW M3, Audijem RS4 i Cadillac ATS-V modelima biti glavni rival novom Alfa Romeu. 

Italijani su dodali da je pored toga što ima veliku snagu i obrtni momenat, ovaj motor u isto vreme i efikasan, a tu je i elektronska kontrola zatvaranja cilindara. 

Ubrzanje od 0 do 100km/h je 3,9 sekundi. 

Raspored je 50/50 na obe osovine. Što se tiče težine, ne zna se tačna brojka, ali je Alfa Romeo izjavio da su upotrebljeni ultra laki materijali, kao što je karbon, aluminijumski kompozit i plastika, što QV modelu daje najbolji odnos težine i snage ko bi navodno trebao da bude ispod 3 kilograma po konjskoj snazi. Ako sračunamo, težina bi trebala da bude ispod 1530kg. 

Šasija je nova i verovatno dolazi sa Maserati Ghibli modela, ako ne cela, onda neki delovi. Koristi Torque Vectoring sistem sa duplim kvačilom koji dozvoljava diferencijalu da kontroliše obrtni momenta svakog točka posebno. 

Predstavljen je i novi Integrated Brake System, koji opisuju kao inovativni elektromehanički sistem koji kombinuje kontrolu stabilnosti sa tradicionalnom servo kočnicom za instant odogovor kočnice i zaustavljanje na rekordnim dužinama, kao i optimizaciju težine. 

Tu je i Active Aero Splitter, kao Alfa DNA mod sistem za vožnju, koji dolazi sa 4 opcije: Dynamic, Natural, Advanced Efficient (predstavljen po prvi put na Alfa Romeo modelu) i naravno Racing (za modele visokih performansi kao što je QV). 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group