Alfa Romeo Giulia Veloce

Alfa Romeo je predstavio Giulia u Veloce verziji na sajmu u Parizu, koja će biti postavljena između najjačeg modela Quadrifoglio i ostalih, slabijih varijanti....

 

Nova Alfa Romeo Giulia Veloce će biti dostupna sa dva motora, turbo 2.0 sa 276ks i 400Nm obrtnog momenta, kao i 2.2 dizel motora sa 207ks i 470Nm obrtnog momenta. 

Obe varijante šalju snagu kroz osmostepeni automatski prenos na sva četiri točka. Alfa Romeo je veoma ponosan na Q4 AWD sistem, koji dodaje samo 60 kilograma na ukupnu težinu automobila. Za razliku od konkurencije, ukoliko su uslovi vožnje normalni, pogon ostaje 100% na zadnjoj osovini, dok po potrebi može da prebaci i do 60% snage na prednju. 

Alfa Romeo tvrdi da je ubrzanje za Veloce od 0 do 100km/h 5,2  sekundi, što zvuči dovoljno brzo za većinu kupaca koji nisu spremni da plate veću cenu za Quadrifoglio model. 

Kompanija će polako početi da nudi novi model širom Evrope, Srednjeg Istokai Afrike, dok će se cene znati u narednih nekoliko dana. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group