Alfa Romeo 4C Spider - zvanično!

Izgled modela Alfa Romeo 4C Spider više nije tajna...

 

Još pre debitovanja u Detroitu, na internetu su se pojavile fotografija ovog modela, ali ovo je prva šansa da vidite konačnu, proizvodnu verziju, kao i da pročitate više o performansama ovog modela. 

Motor je ostao nedirnut, sa istih 237ks, kao i 350Nm, a 80% toga je dostupno na 1700 obrtaja. Inženjeri su se potrudili da uštede na težini, tako da su modelu Spider dali lakše staklo, kao i telo koje je u potpunosti napravljeno od SMC materijala, koji je 20% lakši od čelika. 

Kupci će moći da biraju između tri izduvna sistema, a jedan od njih je Akrapovicev dual-mode sistem. Neće biti dostupan od lansiranja modela, ali će biti dodat kao opcija naknadno. 

Tu je i paket za trkačku stazu, koja dodaje visoke performanse, veće točkove, sportske gume (Pirelli P-Zero "AR Racing"). Tu su i karbonski retrovizori, izmenjen enterijer i još nekoliko dodataka. 

Što se tiče performansi, 4C Spider navodno ubrzava od 0 do 100km/h za 4,1 sekundu, sa maksimalnom brzinom od 257km/h. Meki krov koji dolazi standardno je dovoljan za te brzine, tako da nije potreban posebni tvrdi krov. Naknadno će ponuditi i tvrdi krov od karbona, ali na početku će u ponudi biti samo platneni.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group