Šta to Amerikanci imaju a mi ne?

Više slika

Više slika

Korejski gigant je predstavio novu i poboljšanu verziju modela Sonata na ovogodnišnjem sajmu u Njujorku...

Gledajući virtualno identičan korejski modeli koji je predstavljen poslednjeg meseca, severnoamerička varijanta je daleko više sportska sa prednjim delom i većom maskom hladnjaka zajedno sa LED farovima.

Osveženi stilski dodaci nastavljaju se ka zadnjoj strani modela gde kupci mogu pronaći restilizovana štop svetla, nove točkove i zadnju Hyudnai oznaku koja se duplira kao brava gepeka. Sonata Sport i Sonata 2.0T odlaze korak dalje sa veoma različitim oblikom mreže maske hladnjaka, jedinstvenim branicima i sjajno crnim rubovima stakala.

Putnička kabina budi osećaj već viđenog, ali je kompanija dodala redizajnirane instrumente, novi trokraki volan i poboljšanu centralnu bazu sa novim šaltheblom. Kupci na američkom području mogu da priušte sebi drugu USB konzolu, poboljšani informativno zabavni sistem i usavršenu navigaciju koja poseduje karakteristiku ptičije perspektive.

Po pitanju bezbednosti, 2018 Sonata dobija standardne detektore mrtvog ugla kao i sistem upozorenja na saobraćaj u pozadini. Određeni modeli dolaze opremljeni upozorenjem na promenu trake i poboljšanim funkcijama asistencije održavanja trake.

Promene su mngo dublje nego što se može videti na površini i poseduju čvršće torzione šipke i rekalibrirani upravljački sistem. Kompanija tvrdi da će ove promene pomoći da se popravi odziv upravljanja kao i centralni upravljački osećaj. Na kraju, Hyundai je modifikovao i zadnje vešanje dodavanjem novih koševa kao i boljim upravljanjem prilikom nošenja velikih tereta.

Dok se kompanija fokusirala na specifikacije performansi, proizvođač je potvrdio da će Sonata 2.0T nastaviti da bude napajana preko dvolitarskog turbo motora koji razvija 245 ks, međutim, sada će biti spojena sa novim osmostepenim automatskim menjačem koji će zameniti trenutnu jedinicu sa šest stepeni prenosa.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group