2018. Mazda3 otkriva nove tehničke karakteristike

Više slika

Više slika

Prema nedavnim izveštajima, 2018. Mazda3 dobija brojne izmene koje će biti predstavljene u Sjedinjenim Američkim Državama kasnije ove godine...

Određene svetske publikacije izveštavaju o tome da će automobil zadržati unikatan stil, ali će Touring i Grand Touring varijante dobiti nove aluminijumske točkove sa tamno srebrnim finišima. Poslednje pomenuti će biti opremljen LED farovima, LED štop svetlima i LED dnevnim sijalicama.

Sa druge strane, enterijerne promene neće biti toliko značajnme, a najveće modifikacije i redizajnerski potezi uključivaće usavršena uzglavlja sedišta i nova svetlija ogledala na zaštitama od sunca u Touring varijanti.

Dvolitarski motor automobila sa ulaznog nivoa osega i četiri cilindra nastaviće da proizvodi 155 ks, međutim, srednja linija Touring modela dobija modifikovani motor koji je dorađen na dodatnih 2,5 litara i takođe poseduje 4 cilindra, ali za razliku od svog prethodnika stvara 184 ks. Jedan od najpoželjnijih automobila današnjice, model koji vole mlađi kupci, ali i direktori preduzeća, u svojoj Grand Touring seriji dobija regenerativni kočioni sistem, što možda i neće doći kao loša stavka, jer će razlika u ceni predstavljati svega 800 dolara, dok će uticaj na efikasnost potrošnje goriva ostati gotovo nepromenjena.

Poslednje, ali ne najmanje važano, jeste to da će model za sledeću godinu biti ponuđen sa Smart City kočionim sistemom, koji u suštini predstavlja sigurnosne mere koje savršeno funkcionišu do brzina do 30 km/h. Ovaj bezbedonosni sistem dolazi kao standard u Sport verzijama automobila, dok Touring dodaje i monitore mrtvog ugla sa upozorenjem na saoraćaj koji se kreće u susret vozilu.

Ukoliko su svi navodi po pitanju novca tačni, cene će počinjati sa 18.970 dolara, koliko je potrebno izdvojiti za kupe modele i 20.220 $ za kompakt jedinice.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group