2018 Audi S5 i A5 Cabrio

Više slika

Više slika

Druga generacija Audija A5 u kabriolet verziji će imati svetsku premijeru na sajmu u Los Anđelesu, 17. novembra, ali Nemci su nam pokazali kako će konkurent modelima BMW serije 4 i Mercedesa C klase da izgleda, nešto ranije...

 

Ovime se kompletira ponuda koja se sastoji od kupea sa dvoje vrata, sportback verzije i kabrioleta. Stari tvrdi krov je zamenjen novim, koji doalzi sa automatskim skidanjem za 15 sekundi, pri brzinama do 50km/h. 

Novi model je nešto duži i niži od starog modela, sa produženom osnovom. Sa kompaktnim dizajnom sedišta, ovo je dovelo do 18mm više prostora za noge pozadi. 

Kao i ostali A5 modeli, i kabriolet je napravljen na MLB Evolution platformi, a Audi se hvali da je u pitanju najrigidnija konstrukcija u svojoj klasi, a i jedna od najlaganijih, pošto je novi A5 40 kilograma lakši od odlazećeg modela. Pogon je na prednje točkove, iz motora sa 190ks 2.0 TDI i ukupnom težinom od 1690kg. 

Prenosi zavise od modela do modela, a obuhvataju šestostepeni manuelni prenos, sedmostepeni S tronic sa duplim kvačilom, kao i osmostepeni tiptronic. Osim S5 modela sa 286PS 3.0 motorom TDI, koji će dolaziti sa pogonom na sve točkove, svi ostali modeli imaju pogon na prednje. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group